Skaļās lasīšanās finālā uzvar Gustavs Liepājnieks

24.septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas(LNB) Ziedoņa zālē norisinājās Skaļās lasīšanas sacensību fināls. Rīgā ieradās 30 reģionālie lasīšanas čempioni (5.-6.klašu skolēni) no visas Latvijas. Šī ir auditorija, kuras viedoklī ir vērts ieklausīties, kad žurnālisti izklāsta pētījumu par nelasītājiem.
Lasītprieka sacensības LNB visā Latvijā organizē jau kopš 2017.gada. “Skaļā lasīšana” ir sacensības, kas vispirms notiek klasē, tad skolā vai bibliotēkā, tālāk reģionā un valsts finālā. Šogad uz finālu bija ieradušies labākie no labākajiem lasītājiem – 16 meitenes un 14 zēni. Klātienē viņus atbalstīja līdzjutēji – klases biedri, skolotāji un vecāki.
Pasākuma ievadā ar saviem iespaidiem dalījās 2021.gada čempiona titula ieguvēja Helma Elvīra Križevica no Rīgas.
Dalībniekus vērtēja dzejniece Ērika Bērziņa, jauniešu medijpratības trenere Ella Hermansone, auto žurnālists Pauls Timrots, literārā aģente Santa Raciņa, LNB Attīstības departamenta direktore Katrīna Kukaine.
Šī pasākuma dalībniekus ar muzikālu priekšnesumu iepriecināja dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels un komponists Jānis Lūsēns.
Par 2022.gada lasīšanas čempionu ir kļuvis Gustavs Liepājnieks, Ventspils reģionālais čempions no Ventspils Centra sākumskolas.
Mūsu Ričards Jansons – Ogres reģionālais čempions no Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas – lasīja fragmentu no Astridas Lindgrēnes grāmatas “Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta” un saņēma speciālbalvu.
Sveicam Ričardu un viņa latviešu valodas un literatūras skolotāju Laimu Prekeli!
Tiekamies nākamajās Skaļās lasīšanas sacensībās jau pavasarī!
Foto – Lita Millere
Informāciju sagatavoja Ogres Centrālās bibliotēkas
Galvenā bibliotekāre Lolita Kuģeniece