Ogres Centrālajā bibliotēkā notiks Natālijas Ketneres grāmatas “Noslēpumainais barons Alfonss” prezentācija

20. oktobrī pulksten 16.00 Ogres Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar žurnālisti un publicisti Natāliju Ketneri un dokumentālā detektīvstāsta “Noslēpumainais barons Alfonss” prezentāciju.
Natalija Ketnere ir vairāku vēsturisku grāmatu autore, taču detektīvstāsts “Noslēpumainais barons Alfonss” ir īpašs.
“Šī detektīvstāsta varoni es iepazinu pilnīgi nejauši. Reiz šķirstot vecas avīzes, 1938. gada periodikā pievērsu uzmanību vārdiem «noslēpums», «noslēpumains barons» un «briljanti». Uzreiz acu priekšā parādījās apbrīnojams tēls – barons, savaldzinātājs un miljonārs,” stāsta grāmatas autore Natālija Ketnere. “Skopie fakti no viņa satriecošās biogrāfijas lika aizdomāties par likteņa līkločiem. Man radās velme atšifrēt viņa noslēpumu, izpētīt, kā plaši pazīstamās Lēvenšternu dzimtas pārstāvis ar provinciālajai Aizputei netipisko vārdu Alfonss ieguva savu pasakaino bagātību un kādēļ pēkšņi mira noslēpumainos apstākļos Zviedrijā.”
Tikšanās laikā būs iespēja uzzināt vairāk par detektīvstāsta tapšanas laikā atklātajiem interesantajiem un pat sensacionālajiem faktiem, kā arī noskaidrot to, vai autorei izdevās uzminēt barona Alfonsa mīklu.
Ieeja pasakumā – bez maksas.