Ogres Centrālajā bibliotēkā atklāta izstāde “Krāsa. Forma. Līnija”

8. oktobrī Ogres Centrālās bibliotēkas 1. stāva ātrijā atklāta rudenīgi krāsaina Ogres novada mākslinieku vasaras meistardarbnīcu “Krāsa. Forma. Līnija” darbu izstāde.
Radošajā kvartālā PASTS (Ogrē) augusta mēnesī darbnīcās piedalījās profesionāli mākslinieki, dizaineri un arhitekti: Astra Rubene, Liena Valeskalne, Inese Kleine, Guna Stikāne, Līga Veide Nedviga, Ieva Apine, Lauma Palmbaha, Dārta Berkmane, Aleksandrs Kašs, Aleksandrs Zobens, Diāna Vernera, Zane Zariņa, Žanete Žvīgure, Karīna Kēberga, Inga Galvāne, Signe Gertnere, Signe Kraukle, Sarmīte Munde, Zane Kalniņa, Anita Ozoliņa, Liene Eltermane radoši strādājot tekstila, keramikas un porcelāna, kā arī grafikas tehnikās. Mākslinieki darbojās vienkopus, savstarpēji apmainoties pieredzē, bija iespēja pietiekties arī interesentiem uz organizētajām meistarklasēm.
Paralēli profesionāliem māksliniekiem meistarklasēs piedalījās ap 20 interesenti, piepildot savus radošos sapņus.

Izstādē apskatāmi darbi ekoprinta tekstila tehnikā. Šī tehnika iekļauta radot tekstila stājmākslas darbus, modes dizaina darbu, dekoratīvu grāmatu sējumā. Viena no interesantākajām grafikas tehnikām ko varējām apgūt bija augstspiedums, izmantojot šellakas klājumu un veidojot klišejas. Izstādīti gan monohromi, gan polihromi grafikas novilkumi. Mākslinieki veica dažādus eksperimentālus meklējumus grafikā, izmantojot rokas lējuma pašgatavotu papīru. Košumu izstādē ienes porcelāna darbi, kuru tapšanā izmantoti porcelāna krāsu dekoli un apgleznošanas krāsas. Izaicinājums bija apgleznojuma tehnikas un jaunas krāsas, kas deva iespēju māksliniekiem izmēģināt kaut ko jaunu, darbā ar keramikas materiāliem. Keramikas darbos brīnumu radīja RAKU apdedzinājums, kad no balta māla tas top melns un iekrāsojas visās varavīksnes krāsās. Tas bija neparedzams, bet intriģējošs rezultāts!

Pasākumus organizēja Ogres Attīstības Biedrība sadarbībā ar Radošā Kvartāla PASTS komandu Ogres novada pašvaldības projektu konkursa R.A.D.I.-Ogres novadam ietvaros. Pateicoties saņemtajam finansējuma pasākumi bija bez maksas, Radošā Kvartāla PASTS ārtelpā bija apskatāma Pop-Up brīvdabas izstāde. Vienlaicīgi ar izstādi, interesenti piedalījās RAKU keramikas apdedzināšanas “rituālā”.

Meistardarbnīcas ir ļoti svarīgas mākslinieku radošajā dzīvē. Tās ļauj sajust profesionāļu kopību, spēju dalīties zināšanās, apmainīties pieredzē. Kaut arī vasaras darbnīcām tika atvēlētas tikai septiņas dienas, tās bija ļoti bagātas ar dažādiem mākslas jomas notikumiem, jauniem satikšanās un iepazīšanās brīžiem, kopīgām svinībām, radošajam procesam un vienkārši cilvēcīgai kopā būšanai.

Izstāde Ogres Centrālajā bibliotēkā apskatāma līdz 29. oktobrim.
Gaidām interesentus bibliotēkas darba laikā!

Informāciju sagatavoja Signe Kraukle, projekta “Krāsa. Forma. Līnija”  vadītāja