Ogres Centrālajā bibliotēkā no 4. novembra līdz 30. novembrim apskatāma Dantes Aligjēri biedrības mākslinieku darbu izstāde “Itālijas impresijas”

“Kurp dodies, māksliniek?” ― “Uz Itāliju!”

Jau daudzus gadsimtus Itālija ir mākslinieku ceļa mērķis un sapņu piepildījums. Šīs senās Viduseiropas kultūras zemes bagātību iepazīšana, Itālijas pilsētu un dabas skaistums, dižās personības, vēstures un kultūras mantojums joprojām ir neizsīkstošs iedvesmas avots māksliniekiem. Lai parādītu Itālijas īpašo gaisotni un raksturu, māksliniekam tā jāiepazīst ar romantiķa acīm, pētnieka garu un pirmatklājēja degsmi. Jo Itālija ir tik daudzveidīga!

Itāliešu sirsnīgā atvērtība un tautas melodijas pauž temperamentu un dzīvesprieku, vēstures un mākslas liecību pārpilnība rosina interesi iepazīt, saprast un sajust Itāliju ‒ uz saglabāto kultūras mantojumu ar apbrīnu skatās un to izbauda viesi no visas pasaules. Izstādē “Itālijas impresijas” deviņi Dantes Aligjēri biedrības mākslinieki savos darbos atklāj mīlestību pret saulaino sapņu zemi Itāliju. Glezniecībā un grafikā iemūžinātās iespaidu, ritmu un krāsu impresijas ļauj sajust gan senatnes, gan mūsdienu elpu… Biedrības mākslinieki jau daudzus gadus regulāri brauc uz Itāliju, lai gleznotu un arvien vairāk iepazītu vēsturiskās vietas un pilsētas, lai tur ieraudzīto un iemīlēto parādītu skatītājiem. Izstādītie darbi ir darināti eļļas, akrila, pasteļa, akvareļa un tušas zīmējuma tehnikās.

Izstādē piedalās Dantes Aligjēri biedrības mākslinieki: Aleksejs Naumovs, Maira Veisbārde, Laine Kainaize, Sarmīte Caune, Raimonda Strode, Lauma Palmbaha, Liene Ūlande, Ligita Caune un Tonijs Strods.

 

  1. novembrī plkst. 15.00 Ogres Centrālajā bibliotēkā ― Dantes Aligjēri biedrības rīkotā konference “Kultūrvēstures saites starp Latviju un Itāliju”.

Konferences priekšlasījumi:

  1. “Dante, radošās industrijas un grāmatniecība”

Dantes Aligjeri biedrības prezidents, apgāda “Jumava” vadītājs Juris Visockis

  1. “Personību likteņi vēstures griežos Itālijā un Latvijā”

Dantes Aligjeri biedrības izpilddirektore, māksliniece Raimonda Strode

  1. “Kurp dodies, māksliniek?” ― “Uz Itāliju!”

 Mākslas vēsturniece, Zinātņu akadēmijas goda doktore Edvarda Šmite

Izstādes “Itālijas impresijas” atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem

Apgāda “Jumava” grāmatu galds

 

Materiālu sagatavoja:

Raimonda Strode

Mob. 26160348

E-pasts: raimonda.strode@gmail.com