Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek Pūces skoliņas nodarbības ukraiņu bērniem

Šogad Ogre kļuvusi par mājvietu daudzām ukraiņu ģimenēm. Jau deviņus mēnešus Ogres Centrālā bibliotēka ir vieta, kur šīm ģimenēm smelties mieru, sajust atbalstu un grāmatās gūt domu patvērumu šobrīd tik sarežģītajos dzīves apstākļos.

Kopš 25.novembra arī ukraiņu bērniem reizi mēnesī būs iespēja tikties “Pūces skoliņā”, lai kopā ar bibliotekāru lasītu grāmatas, iepazītu Latvijas kultūru, draudzētos, radoši darbotos un rotaļātos.

Pirmajā nodarbībā, kas notika 25.novembrī, bērni iepazina bibliotēku un viens otru, pētīja Bērnu literatūras nodaļas interesantākās grāmatas, atkārtoja pieklājības frāzes latviešu valodā, klausījās Margaritas Stārastes stāstu “Zīļuks” un vēroja to multfilmā, bet noslēgumā kopā ar māmiņām izgatavoja košas grāmatzīmes.

Īstenojot nodarbības, Ogres Centrālā bibliotēka piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības lasīšanas veicināšanas projektā “Grāmatu starts”. Apmeklējot “Pūces skoliņu”, ukraiņu bērni saņems pūces somiņas ar lasāmgrāmatu ukraiņu valodā un draugu saldākam miegam – pūčulēnu.

 

 

Nākamā “Pūces skoliņas” nodarbība ukraiņu bērniem notiks 16. decembrī plkst. 17:00.

 

Sandra Nikolajeva

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja