Ogres Centrālā bibliotēka pēta mobilo izglītojošo pakalpojumu iespējas

No šī gada jūnija līdz decembrim Ogres Centrālā bibliotēka īstenoja Nordplus Pieaugušo izglītības programmas projektu “Mobilo izglītojošo pakalpojumu iespējas”. Projekts īstenots sadarbībā ar partneri no Zviedrijas “B-Creative Association”.

Projekta “Mobilo izglītojošo pakalpojumu iespējas” mērķis bija izstrādāt vīziju par bibliotēku mobilo izglītojošo pakalpojumu iespējām, to pilotēšanu un ieviešanas iespējām. Projekta ietvaros radītais ir pamats tālākai idejas attīstīšanai.

No 16. līdz 20. oktobrim Ogrē viesojās projekta partneri no Zviedrijas “B-Creative Association” – Ingmarie Rodhin un Åsa Hedlin Olsson.

Vizītes ietvaros notika vairākas darba grupu sanāksmes, diskusijas un ekskursijas ar Ogres Centrālās bibliotēkas ēkas un mobilās filiālbibliotēkas jeb bibliobusa apskati.

Viens no sanāksmju mērķiem bija abu projekta partnerorganizāciju iepazīšanās, līdzšinējās pieredzes apmaiņa un Latvijas un Zviedrijas mobilo bibliotēku jeb bibliobusu sniegto pakalpojumu apskats un salīdzināšana, kā arī diskusijas par tendencēm pasaulē.

Vizītes laikā tika apspriesti un diskutēti arī dažādi jautājumi, kas saistīti ar bibliotēku izglītojošajiem un mobilajiem pakalpojumiem, strādāts pie ideju attīstīšanas un diskutēts par to pilotēšanu un ieviešanu dzīvē cita, nākotnē iniciēta projekta ietvaros.

***

Projekts “Mobilo izglītojošo pakalpojumu iespējas” (Opportunities for Mobile Educational Services”), Nr. NPAD-2023/10405, tika īstenots Nordplus Pieaugušo izglītības programmas ietvaros.

 

Inga Niedra

Projekta vadītāja

Ogres Centrālā bibliotēka

inga.niedra@ocb.lv