Aizvadītas “Pūces skoliņas” gada pēdējās nodarbības

Pirmssvētku laikā Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa aicināja mazuļus uz “Pūces skoliņas” gada noslēdzošo 4. nodarbību “Ziemassvētku brīnumu gaidot”.

15.decembrī nodarbībā tikās 3 – 6 gadus veci bērni no Ukrainas, kuri dzīvo Ogrē, bet 16. decembrī 3  un 4 gadus veci mazie ogrēnieši.

Nodarbībā mazie pūčulēni noskaidroja, ar ko atšķiras Ziemassvētku grāmatas no citām, uzzināja kas ir emocijas un draudzība, lasīja stāstu un aplūkoja brīnumiem pilnas Ziemassvētku grāmatas. Rūķis Grāmatiņš “Pūces skoliņas” bērniem bija sagatavojis īpašu uzdevumu – izlasīt ar neredzamu tinti rakstītu vēstuli. Rūķis Grāmatiņš aicināja bērnus palīdzēt darbiņos – īpašā viktorīnā atcerēties skaistākās Ziemassvētku tradīcijas, izveidot svētku vakara ēdienkarti, noformējumam savērt virteni un iemācīties rūķu rituālu.

Par labi padarītu darbu rūķis bija sarūpējis bērniem dāvaniņas, kā arī aicināja cienāties ar piparkūkām.

***

Nodarbību cikls “Pūces skoliņa” tiek rīkots Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības projekta “Grāmatu starts” ietvaros. Tas ir paredzēts 3-4 gadus veciem bērniem, uzrunā un iesaista lasīšanā ģimenes, rūpējas par pirmsskolas vecuma bērnu lasītprieku, piedāvā izglītojošas, radošas un attīstošas nodarbības bibliotēkās.