Notikusi “Pūces skoliņas” nodarbība “Dzīvnieki ziemā”

Aizvadītās nedēļas nogalē Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā pulcējās mazuļi “Pūces skoliņas” nodarbībā, lai uzzinātu, ko ziemā dara dzīvnieki un putni.

Kopā ar bibliotekāri bērni pārrunāja, kā dzīvei ziemā piemērojies zaķis, lapsa, vilks, pele, vāvere un citi zvēri. Tāpat arī bērni noskaidroja, kur ziemā palicis lācis un kā jābaro putni – nometnieki.

Nodarbībā tika lasīta Ingrīdas Bērziņas grāmata “Kas guļ ziemas miegu?”, savukārt Anastasijas Volhovskas grāmatā “Melleņu lācis” bērni izpētīja, ko Melleņu lācis dara janvārī.

Nodarbības laikā bērni kopā ar vecākiem devās rotaļā “Suņi zaķim pēdas dzina” un, metot īpašu metamo kauliņu, atdarināja dzīvnieku kustības.

“Pūces skoliņas” nodarbība tika papildināta arī ar radošiem uzdevumiem – bērniem no papīra bija jāizveido rotaļlieta – lācēns.

Nodarbības noslēgumā bērni noskatījās multfilmu, kā brūnais lācis ciemojās pie leduslāča, kā arī par centīgu darbošanos katrs mazais nodarbības dalībnieks saņēma saldumu lācīti.

Nākamā “Pūces skoliņas” nodarbība notiks 24. februārī, tās temats būs viss par un ap Margaritas Stārastes pasakām.

***

Nodarbību cikls “Pūces skoliņa” tiek rīkots Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības projekta “Grāmatu starts” ietvaros. Tas ir paredzēts 3-4 gadus veciem bērniem, uzrunā un iesaista lasīšanā ģimenes, rūpējas par pirmsskolas vecuma bērnu lasītprieku, piedāvā izglītojošas, radošas un attīstošas nodarbības bibliotēkās.