Aprīļa aktualitātes bērniem Ogres Centrālajā bibliotēkā

Aprīlis Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek dažādas aktivitātes – tiek atzīmēta Bibliotēku nedēļa, Zemes diena, tiek organizēta Lielā talka un Bērnu literatūras nodaļā īpaša uzmanība tiek pievērsta vides jautājumiem.

Bērnu literatūras nodaļā pirmsskolu audzēkņiem un 1. un 2. klašu skolēniem stāsta par vides piesārņojumu, par tā rašanās iemesliem, tā radītajām sekām, kā arī ikviena ģimenes ikdienas paradumu ietekmi uz vidi. Nodarbību ietvaros bērni dalās ar savu izpratni un pieredzi par cilvēka ikdienā radītajiem atkritumiem, kurus iespējams arī šķirot un, pārstrādājot, iegūt jaunas lietas.

Nodarbības interaktīvi papildina bibliotēkas speciālistu veidotā stilizētā piesārņotā un ar atkritumiem pilnā upe, kas vizuāli spilgti parāda, ka atkritumi ir visur. Piedaloties nodarbībās, bērniem ir iespēja uzzināt, kā atkritumus pareizi šķirot, kādiem marķējumiem uz iepakojumiem īpaši jāpievērš uzmanība. Izmantojot jauniegūtās zināšanas un informāciju, bērni piedalās upes attīrīšanā, izdejo Cūkmena tīru mežu himnu, diskutē par vides tematu, klausās stāstos par globālo sasilšanu, iespējām palīdzēt izglābt leduslāci, kokus un bites.

Ikvienam nodarbību apmeklētājam tiek piedāvāta iespēja piedalīties aptaujā “Vides inspektors”, kuras ietvaros tiek pētīti videi draudzīgie paradumi. Neiztrūkstošs nodarbību temats ir Ogres Centrālās bibliotēkas energoefektīvā un videi draudzīgā ēka un tās uzturēšanas saudzējošā ietekme uz vidi.