Ogres Centrālā bibliotēka pateicas Ogres novada iedzīvotājiem par grāmatu un žurnālu dāvinājumiem

Ogres Centrālā bibliotēka sirsnīgi pateicas tiem daudzajiem Ogres iedzīvotājiem, kuri no savām personīgajām grāmatu krātuvēm dāvinājuši bibliotēkai labas grāmatas. Dāvinātāju saraksts būtu ļoti garš un, lai kādu neaizmirstu, nesauksim viņus vārdos. No sirds dāvinātās labās, vajadzīgās grāmatas ir noderīgas pārējiem Ogres iedzīvotājiem. Paldies arī viņu vārdā! 

Nereti iedzīvotāji, pārskatot grāmatu plauktus savās mājās, vēlas uzzināt, kur likt viņuprāt vairs nevajadzīgās grāmatas. Tā kā bibliotēkai tiek piedāvāta galvenokārt vienveidīga literatūra – pārsvarā izdotā aizgājušajos padomju laikos, tad bibliotēkā šo laiku grāmatas (ar dažiem izņēmumiem) ir pietiekošā daudzumā. 

Lai bibliotēkas krājumā ienākošā dāvinātā literatūra būtu kvalitatīva un lasītāju vajadzībām atbilstoša, bibliotēka dara zināmus dāvinājumu pieņemšanas nosacījumus:

  • izdošanas laiks – pēdējo 5 gadu literatūra, ja nav krājumā;aktualitāte – paaugstināta pieprasījuma literatūra;
  • valoda – pamatā latviešu, detektīvi un romantiskā literatūra arī krievu valodā, pēc bibliotekāra ieskatiem arī angļu valodā;
  • izdevuma nolietojuma pakāpe – nelietotas vai mazlietotas;
  • dāvinājumu pieteikšana – par grāmatu dāvinājumu lūdzam iepriekš sazināties ar bibliotēkas darbiniekiem pa tālr. 5071947. Vēlams dāvinājumu saraksts;
  • piegāde – veic paši dāvinātāji. Atsevišķos gadījumos, pēc bibliotēkas iespējām, bibliotekārs brauc pie dāvinātāja uz mājām.

    Bibliotēkai saņemtos dāvinājumus ir tiesības dāvināt tālāk citām bibliotēkām vai piedāvāt lietotājiem.

  • Leave a Comment