Aicina pieteikties dalībai Paralimpiskā sporta dienā

2014. gada 17. maijā norisināsies vērienīgākā Paralimpiskā sporta diena Latvijā ar mērķi iedvesmot cilvēkus ar invaliditāti aktīvākam dzīvesveidam un atklāt jaunus talantus profesionālajam sportam.

Latvijas Paralimpiskā komiteja aicina pieteikties līdz 9. maijam ikviena vecuma un fiziskās sagatavotības cilvēkus ar invaliditāti, lai startētu kādā sev tīkamākajā no 12 sporta veidiem.

 

Paralimpiskā sporta dienu organizē Latvijas Paralimpiskā komiteja sadarbībā ar banku Citadele un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

 

„Prieks, ka ar katru gadu pievēršanās aktīvam dzīvesveidam palielinās, un šogad prognozējam rekordu – pašlaik pieteikušies jau 240 sportot gribētāji no visas Latvijas. Turklāt jo īpaši aktīvi ir tālākie reģioni – 40% dalībnieku būs no Latgales un 25% no Vidzemes, kas varētu būt draudzīgs pamudinājums sarosīties mājiniekiem. Pagaidām Rīgā vērojama vismazākā interese. Šautriņu mešana, novuss, dambrete ir vien daži no sporta veidiem, kur nav nepieciešamas speciālas iemaņas, savukārt rūdītākus sportistus priecēs tādi sporta veidi kā mehāniskā airēšana. Līdz 9. maijam gaidām pieteikumus no visas Latvijas un visām paaudzēm! Pašlaik jaunākajam reģistrētajam dalībniekam ir 12 gadi, bet vecākajam – 78,” uzsver Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

 

„Mēs, treneri, sporta dienu uztveram ļoti nopietni. Tieši tur meklējam Latvijas nākotnes čempionus – sportistu jauno paaudzi, kas sekmīgi turpinātu paralimpiešu iesākto un nestu Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc aicinām ne vien labi pavadīt laiku, bet arī demonstrēt savu labāko sniegumu,” saka iejādes trenere Darja Tihomirova.

 

„Salīdzinot ar laiku, kad es uzsāku sportot, iespējas ir ļoti plašas – sporta veidu dažādība, informācijas pieejamība, finansiālais atbalsts, kā arī krietni augusi paralimpiskā sporta atpazīstamība. Atliek vien pašam sakopot gribasspēku un sākt sportot,” aicina Latvijas Paralimpiskās komitejas viceprezidents, paralimpiskais čempions Aigars Apinis.

 

„Paralimpiskā sporta dienas mērķis ir piesaistīt sportam jaunus talantus – nākotnes Latvijas čempionus – un iedvesmot aktīvākam dzīvesveidam. Tāpēc aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kam ir invaliditāte, pieteikties un izmēģināt savus spēkus kādā no sporta disciplīnām. Kopš 2012. gada, kad banka Citadele sāka sadarbību ar Latvijas Paralimpisko komiteju un aizsāka kustību „Tu esi. Tu vari”, iespēju paplašināšana cilvēkiem ar invaliditāti un viņu iesaiste sabiedrībā ir kļuvusi par Citadeles darbības pamatvirzienu sociālās atbildības jomā. Šo divu gadu laikā ar bankas atbalstu būs īstenoti 13 dažādi projekti. Šogad gan banka, gan tās darbinieki līdzdarbojas sporta dienas organizēšanā un rūpējamies, lai ziņa par Paralimpiskā sporta dienu izskanētu plašāk un uz to atnāktu cilvēki ar invaliditāti, kas iepriekš sportam nav pievērsušies,” saka bankas Citadele Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa.

 

“Katra iniciatīva, kas cilvēkiem ar invaliditāti sniedz iespēju iesaistīties un piedalīties sabiedrības procesos, ir ļoti novērtējama un atbalstāma, jo tas mūsu sabiedrību veido labāku un saliedētu. Esmu gandarīts, ka Latvijas Paralimpiskās komiteja ar šādu akciju un vēstījumu pievērš sabiedrības uzmanību cilvēka gribasspēka un iedvesmas lielajai nozīmei savas dzīves uzlabošanā. Ticu, ka paralēli visiem valsts sniegtajiem atbalsta veidiem, tieši cilvēka vēlme un motivācija spēj paveikt vairāk un sports ir viena no tām jomām, kas sniedz cilvēkam gandarījumu un piepildījumu. Tāpēc aizvien vairāk ir jādara viss, lai sniegtu cilvēkiem ar invaliditāti plašākas iespējas iesaistīties profesionālajā sportā, jo Latvijā ir daudz cilvēku ar invaliditāti, kuriem ir talants un gribasspēks,” atzīst Labklājības ministra biroja vadītājs Reinis Uzulnieks.

 

„Rīgas pašvaldībai svarīgi plānot un nodrošināt sporta aktivitātes visām galvaspilsētas iedzīvotāju grupām. Lai finansiāli atbalstītu sporta sacensību rīkošanu cilvēkiem ar invaliditāti, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments organizē konkursu par finansiālu atbalstu sporta sacensībām organizācijām, kas apvieno fiziskas personas ar īpašām vajadzībām, tādējādi nodrošinot sporta kalendāra daudzveidību un veicinot sporta sacensību pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti.  Priecāsimies, ka Paralimpiskās sporta dienas sniegtās iespējas izmantos arvien vairāk cilvēki ar invaliditāti, tādējādi iekrāsojot savu ikdienu ar fiziskām aktivitātēm un sportiskiem sasniegumiem,” raksturojot Rīgas domes atbalstu, saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

 
Par Paralimpiskā sporta dienu

 

Paralimpiskā sporta dienā cilvēkiem ar invaliditāti kopumā būs iespēja piedalīties 12 dažādos sporta veidos.

 

Sacensībās aicinām piedalīties cilvēkus ar invaliditāti pieaugušo un jauniešu grupās tādos sporta veidos, kā sēdvolejbols, boccia, šahs, dambrete, šautriņu mešana, peldēšana, poverliftings, novuss, galda teniss, galda hokejs, ratiņbasketbola soda metieni, mehāniskā airēšana uz ergometriem Concept II u.c. Būs paraugdemonstrējumi arī paralimpiskā loka šaušanā un paukošanā.

 

Sacensības notiks 2014. gada 17. maijā sporta centrā „Ķeizarmežs”, Ezermalas ielā 30, Rīgā. Pieteikšanās līdz 9. maijam, aizpildot pieteikumu interneta vietnē www.lpkomiteja.lv vai nosūtot uz ulmane.inese@inbox.lv, zvanot 67809433, 20363331. Papildu informācija www.lpkomiteja.lv.

 

Paralimpiskā sporta diena notiks jau ceturto gadu.

 

Kā ziņots, banka Citadele 2012.gadā uzsāka līdz šim lielāko atbalsta programmu Latvijas paralimpiešiem un kustību “Tu esi. Tu vari.”, lai veicinātu paralimpiskā sporta attīstību Latvijā, sportam piesaistītu arvien jaunus cilvēkus, kam ir invaliditāte, un mainītu sabiedrības attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti un viņu iespējām.

 

Papildu informācija:
Baiba Ābelniece
Korporatīvās komunikācijas vadītāja 
Banka Citadele
Tālr. 67010326, 26624221
E-pasts: baiba.abelniece@citadele.lv

 

 

Leave a Comment