Ingunas Radziņas lelles sveic mazos Ogres Centrālās bibliotēkas žūrijas ekspertus

11.martā pie Ogres Centrālās bibliotēkas (OCB) lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019” mazajiem ekspertiem ciemojās Ingūna Radziņa ar savām lellēm.

Ogres vispārējās pirmsskolas izglītības iestādes “Cīrulītis” un “Strautiņš” bērni aktīvi iesaistījās LR Kultūras ministrijas finansētajā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019”. Pie mazajiem žūrijas ekspertiem ciemojās Dubultu bērnu bibliotēkas vadītāja, Jūrmalas teātra aktrise un Jūrmalas leļļu teātra studijas mākslinieciskā vadītāja Ingūna Radziņa ar viņas radītajām lellēm.

Ar I.Radziņas veidotajām lellēm bērni jau ir pazīstami kopš leļļu izstādes, kas 2018.gada pavasarī bija apskatāma OCB Bērnu literatūras nodaļā. Tad bibliotēkā viesojās Osumposums, Kurpju ģimene, Niķis, Uguntiņa, Kenga u.c. Kopš tā laika leļļu ģimene ir kļuvusi daudz plašāka. Katra lelle ir varonis no kādas grāmatas vai pasakas. I.Radziņas lelles ir darinātas ar lielu mīlestību un palīdz mazajiem lasītājiem iepazīt un iemīlēt grāmatas.

Leļļu izstāde ir bijusi apskatāma ne tikai Latvijas bibliotēkās, bet arī bibliotēkās Dānijā, Zviedrijā, Somijā un Norvēģijā.

OCB Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Iveta Skrebele