Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļa maijā aicina lasīt latviešus.

Līdz ar plaukstošo pumpuru un pavasara smaržu gaisā, klāt gada ziedošākais mēnesis – maijs! Klāt brīvdabas lasīšanas laiks, kad siltākās dienās grāmatu izbaudīt Ogres upes krastā, Zilo kalnu dabas parkā vai uz soliņa pie Ogres Centrālās bibliotēkas!

Latvijā šajā mēnesī svinam ne tikai pavasari, bet arī darba tikumu, patriotismu un godinām Latvijas valsts valodas bagātību. Arī Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu un jauniešu literatūras nodaļā aktīvi darbosimies, aicinot domāt katram par savu Latviju un piedzīvojot patriotiskas sajūtas!

Aicinām iesaistīties aktivitātēs no 1. līdz 31. maijam!

Vai pievēršat uzmanību tam, kurš sarakstījis grāmatu, ko lasāt? Cik daudzus latviešu autoru darbus varat nosaukt? Lai rosinātu par to padomāt, katru dienu Bērnu un jauniešu literatūras nodaļā aicināsim lasīt latviešu autoru darbus. To varēs darīt gan individuāli, gan lasot priekšā citiem. Gluži kā pērlītes kreļļu virtenē uzskaitīsim katru minūti, ko bērni pavadīs, lasot šīs grāmatas. Maija beigās skaitīsim kopā, cik daudz laika esam veltījuši latviešu autoru darbu iepazīšanai.

13.maijā, godinot nacionālās valodniecības pamatlicēja un literāras valodas attīstītāja Jura Alunāna dzimšanas dienu un atzīmējot Valsts valodas dienu, īpaši aicinām izvēlēties latviešu autoru darbus arī lasīšanai mājās. Par katru saņemto grāmatu lasītājam būs iespēja Latvijas kartē veikt īpašu atzīmi, uzlīmējot uzlīmi pilsētā, kurā dzimis grāmatas autors. Kopā mācīsimies un uzzināsim, kura Latvijas apdzīvotā vieta ir bagātākā ar grāmatu autoriem.

Papildus bērniem tiks piedāvāts pildīt brīnišķīgos izdevniecības “Liels un mazs” ierosmes materiālus, lai vairāk iepazītu lasītās grāmatas sižetu un rosinātu līdzdarboties ar grāmatas tēliem. Ierosmes materiāli pieejami jebkuram lielam un mazam lasītājam: https://liels-un-mazs.myshopify.com/collections/ierosmes-materiali

Katru dienu Bērnu un jauniešu literatūras nodaļas apmeklētājus aicināsim kopīgi veidot “Scrabble” (krustvārdu mīklas formā savstarpēji savienotu vārdu veidošanas spēle) latvisko versiju, ierakstot tajā vārdus, kas katram saistās ar Latviju. Kāds būs spēles sākuma pamatvārds? Nu, protams, L-A-T-V-I-J-A!

Izveidotās krustvārdu mīklas būs apskatāmas visiem bibliotēkas apmeklētājiem. Lai pašu un citu domas un darbi palīdz gūt iedvesmu no jauna ieraudzīt mūsu mīļo Latviju!

Informāciju sagatavoja

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu un jauniešu literatūras nodaļa