Ģimenes dienas ietvaros Ogres Centrālā bibliotēka aicina uz diviem radošiem pasākumiem

Ģimenes dienu ietvaros, kas šogad Ogrē norisināsies no 3. līdz 4. jūnijam, Ogres Centrālā bibliotēka piedāvā divus radošus un aizraujošus pasākumus visai ģimenei.

 

Par Ģimenes dienu tradīciju veidojas Ogres Centrālās bibliotēkas organizētā literārā fotoorientēšanās “Mana raibā ģimene”. Tā ir iespēja ne tikai iepazīt, apskatīt un izstaigāt Ogres ielas un ievērojamos objektus. Ģimeņu uzdevums vispirms ir izlasīt 11 tekstu fragmentus, bet pēc tam pašiem radoši tos interpretēt un izveidot ģimenes foto pie fragmentam visatbilstošākā pilsētas objekta. Šeit nav pareizo vai nepareizo atbilžu. Pasākums ir iespēja būt kopā, izkustēties un arī nedaudz palasīt. Komandu pieteikumus gaidām līdz 2. jūnija 21.00 uz WhatsApp numuru 28618558.

Savukārt 4. jūnija rītu aicinām sākt ar kādu pavisam neparastu pasākumu. Tā būs tikšanās ar jauno autoru – ikšķilieti Rihardu Rātu, kura uzrakstītu un arī paša ilustrēto grāmatu atvērsim Ogres Centrālās bibliotēkas telpās. Šā gada februārī visu pasauli pāršalca ziņa par kādu 8 gadus vecu amerikāņu zēnu, kurš savu uzrakstīto un ilustrēto grāmatu bija paslepus ielicis vietējās bibliotēkas plauktos, un pēc nedēļas grāmatai jau bija pieteikušies vairāk nekā 100 lasītāju. Ģimenes dienu ietvaros, kad godinām stipras un radošas ģimenes, mēs vēlamies izcelt un parādīt, ka arī mūsu novadā ir talantīgi bērni.

“Sapnis par grāmatu” – tā esam nosaukuši šo pasākumu, uz kuru aicinām 4. jūnija rītā pulksten 10.00 Ogres Centrālās bibliotēkas telpās.

Sapņi mēdz piepildīties!