Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek grāmatas “Ukrainas vēsture” atvēršanas svētki

Sestdien, 20. maijā, Ogres Centrālās bibliotēkas telpās norisinājās tikšanās ar autoriem un grāmatas “Ukrainas vēsture” atvēršanas svētki.
Bibliotēkā ciemojās Apgāds “Jumava” izdevējs Juris Visockis un grāmatas sastādītājs, publicists Imants Liepiņš, kā arī viena no grāmatas autorēm, Ukrainas atbalsta biedrības valdes locekle Jana Streleca
Kā atzina Juris Visockis, grāmatas “Ukrainas vēsture” izdošana ir viņa reakcija uz 24. februāra notikumiem un V. Putina paziņojumu, ka Ukrainai nav savas vēstures. Šī grāmata pierāda pretējo – Ukrainai ir vēsture un savs stāsts, kuru izstāstīt pasaulei.
Grāmatu veido dažādu autoru raksti par Ukrainas senatni, vēsturiskajiem griežiem, arī mūsdienās aktuālo. Starp grāmatas autoriem tādas personības kā Gatis Krūmiņš, Daina Bleiere, Agris Dzenis, Raitis Sametis, Jana Streleca, Ēriks Jēkabsons, Jānis Riekstiņš, Juris Lorencs, Pēteris Radziņš, bet krājumu sastādījis publicists Imants Liepiņš.
Pasākuma laikā izvērsās aizraujoša diskusija par notikumiem Ukrainā, Juris Visockis, Imants Liepiņš un Jana Streļeca dalījās ar saviem iespaidiem par aktuālajiem jautājumiem, kā arī par grāmatas tapšanas laiku.
Kā atzina Imants Liepiņš – Ukrainai ir daudz līdzību arī ar Latviju, un tieši tāpēc grāmata “Ukrainas vēsture” ir svarīga un interesanta arī latviešu lasītājam.
Grāmata “Ukrainas vēsture” atrodama arī Ogres Centrālās bibliotēkas abonementā. Pasākuma laikā bibliotēkas plauktus papildināja arī Ogres novada pašvaldības un uzņēmēju grāmatas eksemplāru dāvinājums, par ko bibliotēkas un lasītāju vārdā paldies teica bibliotēkas direktore Jautrīte Mežjāne.