Ogres Centrālajā bibliotēkā viesojas rakstniece Zane Zusta

12.maijā Ogres Centrālajā bibliotēkā viesojās rakstniece, vairāku bērnu grāmatu un romānu autore Zane Zusta.

Dienas pirmajā pusē autore tikās ar pirmsskolas izglītības iestādes “Cīrulītis” grupas “Dzenīši” un “Dadzīši” audzēkņiem. Bērni šo tikšanos ar rakstnieci Zani Zustu saņēma balvā par čaklu dalību lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022” un grāmatu lasīšanu.
Tikšanās laikā Zane Zusta iepazīstināja bērnus ar sevi un pašas radīto grāmatu tēlu – pūcīti Ucipuci. Bērniem tika dāvināta iespēja noklausīties autores stāstu par Ucipuci pazušanu un vēlāk arī pašiem iejusties aktieru lomās un izspēlēt pūcītes piedzīvojumus leļļu teātrī.

Nodarbībai noslēdzoties bērni tika aicināti krāsot, līmēt un pašiem izveidot savu Ucipuci lellīti.
Dienas otrajā pusē rakstniece Zane Zusta tikās ar Ogres Centrālās bibliotēkas lasītājiem, kas bija sarunu cikla “Tikšanās lappusēs” sezonas noslēguma pasākums.

Pasākuma laikā rakstniece stāstīja par savām bērnības atmiņām un rakstīšanas pieredzi. Īpašu noskaņu un aizkustinošus mirkļus radīja video sveicieni Zanei Zustai un rakstnieces Agneses Vanagas, Ingas Pizānes un Janas Egles virtuāla viesošanās pasākumā.
***

Pasākums tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonds atbalstu projekta “Tikšanās lappusēs” ietvaros.

Tikšanās mēdz būt dažādas. Reizēm tās ir priekpilnas, citreiz skumjas, mēdz būt arī kaislīgas sastapšanās, bet ir gadījies satikties un jau tajā pašā vakarā aizmirst saru biedra vārdu.
Sarunu vakaros “Tikšanās lappusēs” ir iespēja satikt grāmatu cilvēkus, autorus, rakstniekus un literātus. Satikt tā, lai nekad vairs neaizmirstu.