Skaļās lasīšanas reģionālais fināls Ogrē

26.maijā Ogres Centrālajā bibliotēkā notika Ogres novada reģionālās Skaļās lasīšanas sacensība. Pasākuma laikā tika noskaidrots, kurš pārstāvēs Ogres novadu Nacionālajā Skaļās lasīšanas finālā, kas septembrī norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Lai to noteiktu Ogres novada Skaļās lasīšanas sacensības uzvarētāju, tika izveidota žūrija 5 personu sastāvā, kas pārstāvēja grāmatu draugus un kultūras nozari:

– Kārlis Lišmanis – režisors, Skaļās lasīšanas sacensības galvenais tiesnesis,

– Aija Žilvinska – Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece, vairāku iepriekšējo gadu žūrijas komisijas locekle,

– Elīna Aupe – Ogres Kultūras centra direktore un pilsētas kultūras dzīves vadītāja,

– Ričards Jansons – Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas 6.klases skolēns, 2022.gada Ogres novada Skaļās lasīšanas konkursa uzvarētājs.

Uz reģionālo finālu bija ieradušies 14 skaļie lasītāji ar savu atbalsta komandu – skolotājiem, bibliotekāriem, klases biedriem un līdzjutējiem. Visi finālisti bija nopietni gatavojušies un spēja pārliecināt klausītājus – viņiem tiešām patīk tas, ko viņi lasa.

Tika lasīti fragmenti no Žaka Frīnsa grāmatas “Sestklasnieki neraud”, Jirgena Banšerusa “Izmeklē Kviatkovskis. Šerloka pīpe”, Dainas Ozoliņas ”Atmaskot direktori”, arī fragmenti no Imanta Ziedoņa un Annas Sakses pasakām, Astridas Lindgrēnes darbiem un vairākām citām bērniem tuvām un svarīgām grāmatām, bet īpaši pārsteidza lasījums no Stīvena Kinga 1.grāmatas “Tas”.

Konkursa starplaikā klātesošos ar skanīgiem priekšnesumiem iepriecināja solistes no bērnu vokālās studijas “Svilpastes” Anna Baiba Bidiņa un Emīlija Beate Bite.

Par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanā Ogres novada reģionālās Skaļās lasīšanas sacensībām 2023, pedagogi un bibliotekāri saņēma pateicības un vērtīgas grāmatas.

Ogres novada reģionālās Skaļās lasīšanas sacensības 1.vietu ieguva Ikšķiles vidusskolas skolniece Leila Rudovica (skolotāja Ieva Rasima), kura lasīja fragmentu no Lorenas Čaildas grāmatas “Klerisa Bīna. Gandrīz detektīve”; 2.vietu ieguva Ikšķiles vidusskolas skolnieks Henrijs Vilsons (skolotāja Sanda Ziemele-Miezīte), bet 3.vietu ieguva Ogres 1.vidusskolas skolniece Anna Placēna (skolotāja Sarmīte Salgrāve).

Visi Skaļās lasīšanas novada fināla dalībnieki saņēma diplomu, medaļu un saldumus.

Ogres novada reģionālās Skaļās lasīšanas sacensībā pavisam iesaistījās 5.klašu skolēni no 15 skolām, kopskaitā 557 Ogres novada bērni.