Pūces skoliņa ukraiņu bērniem

26.maija pēcpusdienā Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā valdīja aizkustinoša, svinīga un draudzīga atmosfēra, jo mazie pūčulēni aizvadīja šī mācību gada pēdējo nodarbību.

 

Kopš aizvadītā gada oktobra Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā uz “Pūces skoliņas” nodarbībām tika aicināti gan 3-4 gadus veci vietējie bērni, gan šāda vecuma ukraiņu bērni. Nodarbībās, kuras notika vienu reizi mēnesī, tika runāts par dažādiem tematiem – rudens skaistumu un veltēm, dzīvniekiem, putniem, kas gatavojas ziemai, tika lasītas pasakas, meklētas gudrības latviešu tautas pasakās. Ziemā tika runāts par rūķiem, Ziemassvētku tradīcijām un ziemas priekiem. Kādā citā nodarbībā tika pētīts, cik dažādas var būt profesijas, tika noskaidrots, par ko bērni paši gribētu kļūt, kad izaugs lieli. Sagaidot pavasari tika pētīti pavasara vēstneši un izzinātas Lieldienu tradīcijas un viss ap tām. Gaidot Mātes dienu, tika runāts par dzīvniekiem, to mazuļiem un gatavoti sirsnīgi apsveikumi māmiņām. Mācību gada pēdējā nodarbībā tika pārrunāti drošības jautājumi vasarā.

Katrs bērns, kurš apmeklēja “Pūces skoliņas” nodarbības,  saņēma komplektu – lasīšanas draugu  –  rotaļlietu Pūčulēnu, grāmatu ukraiņu valodā un pūcītes mugursomu. Noslēguma nodarbībā bērni cienājās ar saldējumu un citiem našķīšiem, kā arī saņēma īpašu sveicienu vasarai.

Bērniem dāvanā pasniegtos komplektus ar somiņu Ogres Centrālā bibliotēka saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības lasīšanas veicināšanas projekta “Grāmatu starts” ietvaros un ar Ogres novada pašvaldības atbalstu.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības lasīšanas veicināšanas projekts “Grāmatu starts” paredzēts 3-4 gadus veciem bērniem, ar mērķi tos uzrunāt un kopā ar ģimenēm iesaistīt lasīšanā, tā rūpējoties par pirmsskolas vecuma bērnu lasītprieku, lasītprasmi, izglītību un personības attīstību, piedāvājot dažādas nodarbības bibliotēkās.

Aizvadītā gada oktobrī “Pūces skoliņas” nodarbības sāka apmeklēt pulciņš, kopskaitā astoņi ukraiņu puikas. Viens no viņiem jau pirms Ziemassvētkiem atgriezās dzimtenē, taču kāds cits, kurš jau lieliski apguvis latviešu valodu un prot nosaukt pat ziedu nosaukumus, apmeklējis pilnīgi visas “Pūces skoliņas” nodarbības.

Šo bērnu ikdiena ir kopā ar saviem vecākiem apmeklēt Ogres Centrālo bibliotēku un lasīt bibliotēkā pieejamās grāmatas ukraiņu valodā. Bērni un vecāki ir ļoti pateicīgi par iespēju apmeklēt nodarbības, kurās var socializēties, gūt kopā būšanas prieku, uzzināja daudz jauna un radoši darboties.

Uz tikšanos jaunajā mācību gadā!

 

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Sandra Nikolajeva