Ogres Centrālajā bibliotēkā notikusi pirmā šīs vasaras petterapijas nodarbība

Jau trešo gadu pēc kārtas Ogres Centrālās bibliotēkas apmeklētājus augustā ar labsirdīgu astes vēzienu sagaida sarkanbaltā setera šķirnes sunīte Deizija. Deizija bibliotēkā viesojas kopā ar petterapijas asistenti Solvitu Dreimani, lai īstenotu projektu – 6 nodarbību ciklu ar nosaukumu “Ķepa uz grāmatas”. Nodarbību mērķis ir veicināt bērnos empātiju, cieņu citam pret citu, prasmi klausīties, radīt interesi par lasīšanu kā jauku procesu, kā arī stimulēt motorās prasmes.

Pirmajā petterapijas nodarbībā bērni tika iepazīstināti ar sunīti Deiziju, kas ir ļoti mierīgs, bērnu mīlošs, iejūtīgs un labsirdīgs suns, kā arī uzmanīga klausītāja un lieliska triku meistare.

Veicot uzdevumus, pārrunājot dažādas dzīves situācijas, zīmējot un lasot, bērni iepazinās viens ar otru, uzzināja interesantus faktus par dzīvniekiem, kā pret tiem izturēties un kā ar tiem sarunāties. Petterapijas nodarbības ir lielisks veids, kā bērnu mudināt raudzīties uz  grāmatu pasauli savādāk, bet ne tikai. Bērni nodarbību laikā iepazīst arī savus vienaudžus, mācās ieklausīties, būt pacietīgiem un apgūst cieņu pret dzīvniekiem.

Šā gada augustā pavisam tiks īstenotas 10 petterapijas nodarbības bērniem vecumā no 8 līdz 10 gadiem gan Ogres Centrālajā bibliotēkā, gan tās filiālē – Ogresgala bibliotēkā.

Petterapijas nodarbības tiek īstenotas Ogres Centrālās bibliotēkas izstrādātā un Ogres novada pašvaldības apstiprinātā projekta “Ķepa uz grāmatas: petterapijas nodarbības bērniem” aktivitātes “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu papildu aktivitāšu veikšanai Ogres novada pašvaldības iestādēm” ietvaros.