Ogres Centrālā bibliotēka gatavojas Ziemeļvalstu literatūras nedēļai

Ziemeļvalstu literatūras nedēļā Ogres Centrālajā bibliotēkā aicinām ciemos lāčus!
Ko Tu iesāktu, ja satiktu tumsā lāci? Varbūt Tu draudzīgi saņemtu viņa ķepu un aicinātu kopā palasīt kādu grāmatu? Bet varbūt Tu būtu tik ļoti nobijies, ka aizmirstu lācim pavaicāt, kā viņam klājas un vai tiešām nav garlaicīgi nogulēt alā visu skaisto ziemu?
Vienalga, kāda ir Tava atbilde uz šiem jautājumiem, aicinām Tevi Ogres Centrālajā bibliotēkā 14. novembrī plkst.17.00 (1. – 6.klases skolēnus) un plkst.18.00 (7 .- 9. klases skolēnus) uz izklaidējoši literāru pasākumu “Tumsā lāci atrodot”.
Kas Tev jāņem līdzi?
*Mazs lukturītis (lai tumsā varētu saredzēt burtus un lāčus 🙂)
*Ja jūti sevī drosmi pats pārtapt par lāci, gaidīsim Tevi šādā tēlā.
Ko mēs darīsim?
*Kopā lasīsim bilžu grāmatu “Ja tu satiec lāci”.
*Tumsā meklēsim informāciju par un ap lāčiem.
*Iespējams, sagaidīsim ciemos īstu lāci! Rrr!
Piesakies!
WhatsApp (28618558).
***
Pasākums tiek organizēts par godu Ziemeļvalstu literatūras nedēļai, kurā šogad īpaši esam aicināti lasīt grāmatas par Ziemeļvalstu dabu! Dabas tēma ieņem arī nozīmīgu vietu mūsu literārajās tradīcijās. Ziemeļvalstu literatūrai ir raksturīgi spilgti stāsti par cilvēka attiecībām un mijiedarbību ar dabu, tās bagātībām.
Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, kas pie mums norisināsies jau 24. reizi. Projektu Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.
Šīs nedēļas galvenais mērķis ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana ar grāmatu lasījumiem, stāstu stāstīšanu, literatūras izstādēm, konkursiem, spēlēm un citiem pasākumiem. Jāpiemin, ka aktivitātes notiek tumsā – sveču gaismā.