Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek Karjeras nedēļai veltīti pasākumi

Pirms rudens brīvlaika Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas aktuālākā tēma bija profesijas. Novērots, ka, atklājot Ogres Centrālās bibliotēkas jauno ēku, aktuālāka kļuvusi bibliotekāra loma un profesija, taču tā nereti iemantojusi dažādus stereotipus.
Karjeras nedēļas 2022 ietvaros Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras vadītāja Sandra Nikolajeva tikās ar Ogres Centra pamatskolas 2.a klasi un sniedza atbildes uz skolēnu jautājumiem, radoši pavadīja laiku kopā, uzzinot daudz jauna par bibliotekāra profesiju.
20. oktobrī arī Ogres Centra pamatskolas 4.c klasei notika nodarbība par bibliotekāra profesiju. Bērni iejutās bibliotekāra lomā – meklēja, izsniedza grāmatas, palīdzēja rīkoties ar pašapkalpošanās iekārtu grāmatu izsniegšanai un nodošanai, guva atbildes uz interesējošiem jautājumiem un pat saņēmām speciālbalvu – Bibliobusa apmeklējumu.
Savukārt, 21.oktobrī Jauniešu literatūras nodaļā notika nodarbība Jaunogres vidusskolas 8. klasei, par tēmu “Neparastās profesijas”. Jaunieši uzzināja, kas raksturīgs tādām profesijām kā paleontologs, astronauts, surdotulks, kas jādara, lai kļūtu par floristu, biškopi, veterinārārstu, arhitektu vai degustatoru, un vai šīs profesijas vispār iespējams apgūt Latvijā. Tāpat arī tika izstāstītas iespējas, kur meklēt informāciju par sev interesējošām profesijām.
Paldies Ogres pilsētas skolām par izrādīto interesi! Ceram, ka esat guvuši noderīgu, vērtīgu informāciju un, uz tikšanos atkal Ogres Centrālajā bibliotēkā!