Aicinām nobalsot par labāko Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022.gada izlases grāmatu

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas lasītāji!

Vai jau novērtējāt izlasītās 2022.gada izlases grāmatas? Anketas aizpildīšanas termiņš – 31.janvāris straujiem soļiem tuvojas!

Dodieties uz www.lasamkoks.lv un, ievadot Ogres Centrālas bibliotēkas piekļuves kodu CBFUJ, aizpildiet anketu par savām izlasītajām grāmatām:

https://bernuzurija.limequery.com/481331?lang=lv

Visi čaklie grāmatu vērtēšanas eksperti, kuri aizpildījuši anketas, saņems diplomus, balviņu un iespēju apmeklēt jauku pasākumu pavasarī!

 

***

Kāpēc tas ir svarīgi? “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022” noslēdzošais balsojums līdz 2023. gada 31. janvārim

Tā kā decembris un janvāris ir aktīvākais balsošanas laiks par Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas grāmatām, aicinām iepazīties ar dažiem ieteikumiem, kā aizpildīt novērtējuma anketas.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” novērtējuma anketas ir ne tikai svarīgs datu avots, lai martā Lielajos lasīšanas svētkos varētu apbalvot labākās grāmatas, bet tās arī nodrošina atgriezenisko saiti grāmatu autoriem, ilustratoriem, tulkotājiem un izdevējiem.

Šobrīd aktīvi notiek anketu aizpildīšana, tāpēc piedāvājam dažus ieteikumus:

Pirms anketas pildīšanas uz atsevišķas lapas ieteicams dažos teikumos uzrakstīt grāmatas galveno domu un aprakstīt vienu no galvenajiem tēliem. Uzrakstīt, kāpēc grāmatai piešķir pirmo vietu.

Pārrunāt, ka neatstāsta grāmatas sižetu un neizmanto frāzes “tāpēc, ka interesanta”, “tāpēc, ka patika”, “tāpēc, ka mīļākā grāmata” utt.

Uzsvērt, ka par grāmatu jāraksta tā, lai arī citi vēlētos to izlasīt un vērtējumam jābūt personiskam.

Lai balsošanas procesu padarītu interesantāku, bibliotēka vai skola var organizēt vienlaicīgu anketu aizpildīšanu un sarīkot lasīšanas svētkus, kur dalībnieki par piedalīšanos saņem diplomus un balviņas.

Šogad balviņās par piedalīšanos Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā ir atstarotāji, bet sakarā ar lielo pieprasījumu, tie dalībnieki, kas programmā piedalās pirmo gadu, var saņemt blociņu “Lasītāja piezīmes”.

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022 novērtējuma anketa ir pieejama ŠEIT

Bibliotēku piekļuves kodi ir atrodami ŠEIT

Novērtējuma anketas ir aizpildāmas līdz 2023. gada 31. janvārim.

 

Infrmācijas avots: www.lasamkoks.lv