Bibliotēku nedēļa Ogres CB

No 22. aprīļa līdz 27. aprīlim visā Latvijā noritēja bibliotēku nedēļa. Mūsu bibliotēkā šīs nedēļas ietvaros notika vairāki pasākumi. Visas nedēļas garumā bibliotēkas apmeklētājus priecēja mūsu lasītāju atnesto pavasara ziedu izstāde. 

Lasītavā vēl joprojām apskatāma mūsu bibliotēkas vēsturei veltīta izstāde. Tā iepazīstina gan ar pirmo vīrieti, pēckara bibliotēkas pārzini aktieri Gunāru Cilinski(!), gan darbiniekiem, kas vadījuši un šobrīd vada bibliotēku. Izstāde dod ieskatu bibliotēkas jauno telpu ieguves un iekārtošanas vēsturē.

24. aprīlī plkst. 16.00 pārpildītā bibliotēkas pasākumu zālē noritēja tikšanās ar rakstniekiem Māru Svīŗi un Vladimiru Kaijaku. Turpat divu stundu garā saruna ar rakstniekiem aizritēja nemanot. Klausījāmies Māras Svīres un Vladimira Kaijaka pārdomas gan par sadzīvi, par apkārt notiekošo, par to, kā top darbi, kādas jaunas ieceres nākotnē. Ar sajūsmu tika uzņemta ziņa, ka taps latviešu seriāls pēc Vladimira Kaijaka darbu motīviem, scenārija autore – Māra Svīre. 

Pasākuma apmeklētāji un arī paši rakstnieki iepazinās ar bibliotēkas darbinieku veidoto izstādi “ Rakstošais pāris no Staburaga”. Izstādē materiāli par rakstnieku dzīvi un daiļradi, autoru grāmatas mūsu bibliotēkā. 

25. aprīlī mēs, bibliotēkas darbinieces, pulcējāmies bibliotēkas pagalmā uz “podu apgleznošanu”, t.i., izdaiļojām ar krāsām telpu augu podus. Silti un pavasarīgi spīd saule, arī krāsas izvēlamies košas un spilgtas. Mūs “bildēt” ieradies fotogrāfs no avīzes “Ogres ziņas”. Krāšņie podiņi uz palodzēm nu priecē gan mūs, gan lasītājus! 26. aprīlī plkst. 17.00 pasākums – izstāde “Ziedu kolāžas”, tikšanās ar to autori, kādreizējo ogrēnieti Ilvu Rozīti. Neticami, ka šīs krāšņās, savdabīgās gleznas tapušas no nospiestām ziedlapiņām! Ilva runā savu dzeju – dziļi sevī pārdzīvotu, izsāpētu, izjustu. Klausītāju vidū arī Ilvas bijušie klasesbiedri un audzinātāja. 

Mūsuprāt, Bibliotēku nedēļa – pirmo reizi jaunajās telpās – izdevusies!